Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بسیج جامعه زنان کشور خبرگزاری بسیج، مریم ضیایی: دختران داوطلب ازدواج روی صندلی‌ها نشسته‌اند، هر صندلی یک شماره یا به اصطلاحِ برگزارکنندگان یک کد دارد، پسران یا مادران آنها دختران را می‌بینند و یک یا چند کد را یادداشت می‌کنند و با دخترانی که انتخاب کرده‌اند حرف می‌زنند؛ آثار خجالت روی صورت بعضی دخترها واضح است، آثار پشیمانی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ندا 15 هزار تومان برای پر کردن فرم مشخصات و قرار دادن آن در کانال مؤسسه که مجوزدار هم هست، پرداخته است، از احساسش می‌پرسم، دوست ندارد حرفی بزند، تنها چیزی که می‌گوید و از رفتارش می‌فهمم، حس حقارت است.

مؤسسات مجوزدار و بدون مجوز متعددی در فضای مجازی به بهانه واسطه‌گری ازدواج و معرفی دختر و پسرهای در آستانه ازدواج به یکدیگر فعال هستند اما آیا ازدواج اینترنتی با ساختار فرهنگی و اجتماعی مردم ما سازگار است؟ آیا آشنایی‌های اینترنتی به ازدواج‌های درستی منتهی می‌شود؟ 

  *پسرانی که قصدشان ازدواج دائم نیست

بررسی کانال یکی از این مؤسسات که اقدام به واسطه‌گری مجازی ازدواج کرده است و با دریافت 15 هزار تومان آگهی درخواست ازدواج را منتشر کرده و برای ارسال مجدد مشخصات و به اصطلاح ری‌شات 10 هزار تومان از دختر و پسرها می‌گیرد، نشان می‌دهد، اکثر آگهی از سوی دختران متولد دهه شصت منتشر شده‌اند، در این آگهی‌ها از قد و وزن و علایق تا تحصیلات و شروط قید شده‌اند. فعالیت اصلی مؤسسه مورد بررسی آموزش خانواده و مشاوره است اما برای آشنایی دختر و پسرها برای ازدواج هم فعالیت می‌کند.

این مؤسسه اصطلاحاً فرهنگی از قِبل برگزاری کلاس‌های مشاوره درآمد خوبی دارد، یکی از شرکت‌کنندگان دوره‌های مشاوره این مؤسسه در گفت‌وگو با فارس بیان کرد: کارشناسی ارشد مطالعات زنان هستم و چهار ترم دوره مشاوره را در این مرکز گذراندم، هر ترم 700 هزار تومان از ما دریافت شد و کلاس‌ها حدوداً 30 نفره بود، قرار بود مدرکِ سازمانی که مؤسسه از آن مجوز دریافت کرده به ما داده شود، یعنی ما بر همین اساس ثبت‌نام کردیم اما برخلاف وعده اولیه مدرکی که ارائه شد، داخلی بود.

یکی از دخترانی که این مؤسسه و فعالیت‌هایش را چند سالی است که می‌شناسد درباره نوع فعالیت‌های مؤسسه در خصوص ازدواج و مشاوره گفت: کار مؤسسه گاهی تنها در حد دادن شماره است، پیش آمده که دختر بعد از مدتی فهمیده پسر معرفی شده اصلاً قصدش ازدواج یا ازدواج دائم نیست و یا اطلاعاتی که توسط دختر یا پسر ارائه شده غلط است، ضمانتی هم وجود ندارد.کسی هم که تلفنی جواب موردها را مید‌هد گاه، ظاهراً بدون اینکه متوجه باشد قبلاً به هر شخص چه موردی معرفی کرده است، شماره تلفن دختران را به پسر می‌دهد.

وی افزود: یکی از اتفاقات آزاردهنده این مؤسسه این است که کلاً شخصیت بانوان خیلی برایش اهمیت ندارد، گاه در کانال آگهی افرادی منتشر می‌شود که گویا عقده‌هایشان را در آگهی می‌آوردند، آنهم با نگاه از بالا و بد به زن. به نظر من این قبیل آگهی‌ها باید توسط ادمین اصلاح شوند که مؤسسه این کار را نمی‌کند.

به گزارش فارس، داستان آشنایی‌های اینترنتی برای ازدواج و ناهمگنی آن با ساختار فرهنگی و اجتماعی کشور داستانی تکراری است، ورود مؤسسات مجوزدار به این عرصه برای مطمئن کردن واسطه‌گری اینترنتی در شرایطی که خود موسسه شناخت کافی از طرفینی که قرار است به یکدیگر معرفی کند، ندارد، نه تنها به افزایش آمار ازدواج منتهی نمی‌شود بلکه با از بین بردن اعتماد به نفس و خدشه اعتماد به دیگران، میزان علاقه به ازدواج را هم کاهش می‌دهد.

*پسران فراری از ازدواج و دختران علاقه‌مند

محمدرضا ایمانی روانشناس و مشاور خانواده در گفت‌وگو با فارس با بیان اینکه ازدواج در بستر اینترنت در دنیا مرسوم است اما با ساختارهای فرهنگی ما همخوانی ندارد، گفت: ازدواج‌هایی که خارج از چارچوب‌های شناخته شده همچون خانواده، فامیل و گروه دوستان صورت می‌گیرد به دلیل اینکه هیجانی است و بدون آگاهی و شناخت انجام می‌شود، با مشکلاتی مواجه می‌شود.

وی افزود: موارد زیادی از سوءاستفاده از دختران و پسران در این گونه آشنایی‌ها وجود دارد، البته اغلب این کانال‌ها که اقدام به واسطه‌گری ازدواج می‌کنند از نیت واقعی طرفین مطلع نیستند، برخی افرادی که آگهی خود را منتشر می‌کنند اصلاً قصد ازدواج دائم ندارند. این‌گونه آشنایی‌ها گاه بعد از اتفاقات ناخوشایندی که می‌افتد به بدبینی عمیق نسبت به جنس مخالف یا ازدواج در دختر و پسرها منجر می‌شود.

ایمانی با بیان اینکه با پدیده وارونگی در ازدواج مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: این پدیده وارونگی به ایجاد این چنین کانال‌هایی برای معرفی افراد به یکدیگر دامن می‌زند. علاقه پسر به ازدواج با یک دختر و مطرح شدن تقاضای ازدواج از سوی پسر اتفاقی مطلوب است اما متأسفانه با شرایطی مواجهیم که پسران علاقه‌ای به تشکیل زندگی ندارند اما بسیاری از دختران به تشکیل زندگی و تجربه همسری و مادری تمایل دارند. یک دلیل این وارونگی نیز وجود برخی دختران در دسترس و ارزان است که هرچند کم هستند اما باعث می‌شوند برخی پسران نیازهای جسمی و روحی خود را خارج از حریم ازدواج قانونی به هر روشی که بخواهند، تأمین کنند و دیگر دردسرهای مالی و غیرمالی ازدواج را هم متحمل نشوند. 

به گزارش فارس، دلایل معیشتی و اقتصادی در کنار برخی دلایل فرهنگی می‌تواند از دلایل ایجاد عدم علاقه پسران به ازدواج یا همان پدیده وارونگی باشد، مسلما در ایجاد این اتفاق دلایل فرهنگی متعددی مؤثر هستند.

واسطه‌گری برای ازدواج اتفاقی است که به دلایلی در جامعه ما کمرنگ شده است اما به نظر می‌رسد واسطه‌گران اینترنتی که به جیب خود هم در این میان توجه دارند و تنها با دغدغه فرهنگی وارد این کار نشده‌اند، نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای خانواده‌ها، گروه‌های دوستان و یا مساجد باشند.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۷۰۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای تحقق شعار سال همه تلاش خود را به کار بسته‌ایم

شهرام محمدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «جهانبین نیوز»، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ درباره سیاست‌های وزات کار برای تحقق شعار سال اظهار کرد: به دلیل ۱۴ میلیون کارگر و۶۰۰ هزار کارفرما که با خانواده آنان بیش از نیمی از جمعیت کشور می‌باشد، یکی از اصلی‌ترین مصادیق مشارکت مردم، وازرت کار است.

وی بیان داشت: اگر جامعه هدف وازرت کار در تولید مشارکت بکند، قسمت قابل توجهی از اهداف شعار سال محقق می‌شود.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعابیر مقام معظم رهبری درباره کارگران، کارفرمایان و خانواده آنان، یادآور شد: اگر این افراد با وجدان کاری و حس وطن‌دوستی و ایمان به خدا پای شعار سال بایستند، جهش تولید با مشارکت مردم اتفاق می‌افتد.

محمدی با بیان اینکه در وزارت خانه قرارگاهی برای تحقق شعار سال تشکیل شده و مؤسسه کار و تأمین اجتماعی نیز عضو این قرار گاه است، تصریح کرد: در بخش تعاون و واگذاری شرکت‌های زیر مجموعه وزارت کار می‌توانیم کمک قابل توجهی به تحقق شعار سال داشته باشیم.

برای تحقق شعار سال قرارگاه‌هایی شکل گرفته است

وی بر آمادگی برای تحقق شعار سال تاکید کرد و افزود: برنامه‌ریزی‌ها انجام شده و قرارگاه شکل گرفته؛ کارها در حال انجام است.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به یکی از کارهای مهم که از گذشته شروع و در آینده هم در دستور کار است اشاره و اذعان داشت: بنگاه‌های زیر مجموعه وزارت کار را به مردم به صورت واقعی واگذار می‌کنیم؛ به صورت عرضه اولی، آنچه که مردم در فرابورس یا بورس خریداری می‌کنند؛ به صورت بلوک‌هایی به تشکل‌های شبه دولتی نیست.

وی تاکید کرد: در بحث واگذاری دستگاه‌ها و شرکت‌ها در وزارت کار و هم در بخش تعاون ارتباط تنگاتنگی با شعار سال داریم؛ حتماً برای تحقق شعار سال و فرمایش مقام معظم رهبری تا سرحد توانایی کار انجام می‌دهیم.

محمدی در خصوص ایمنی کار کارگران که یکی از مفاد سخنرانی اخیر مقام معظم رهبری جهت جلوگیری از خسارت جانی و مالی حین کار کارگران است اشاره و خاطر نشان کرد: وزارت کار و خصوصاً مؤسسه کار و تأمین اجتماعی آموزش‌های متعددی در زمینه ایمنی، روانشناسی، حفاظت کار انجام می‌دهد.

وی با اشاره به شعار امسال سازمان بین‌المللی کار که حفاظت بیولوژیک نیروی کار است، اظهار کرد: در بخش اقتصاد مراقبتی، مؤسسه کار و تأمین اجتماعی و وزارت خانه اهتمام ویژه ای به این موضوع داریم.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان داشت: ۴ میلیون کارگر داریم که در بنگاه‌های دارای زیر ۱۰ نفر کارگر، کار می‌کنند؛ این‌ها بعد از انقلاب و حتی قبل از انقلاب هیچ آموزشی برای ایمنی کار ندیده‌اند؛ مؤسسه کار و تأمین اجتماعی طی تفاهم نامه با معاونت وزات کار وزارت خانه مقرر شده که در طول دو الی سه سال تمام ۴ میلیون نفر در سراسر کشور آموزش ایمنی ببینند.

وی در خصوص تأمین اعتبار آموزش‌ها توسط مؤسسه کار و تأمین اجتماعی افزود: تفاهم نامه با معاونت بین الملل وازت کار، معاونت روابط کار وزارت کار، تشکل‌های کارگری با شورای اسلامی کار، امضا شده است.

محمدی با بیان اینکه ۲ میلیارد تومان برای آموزش‌ها تأمین اعتبار شده است، گفت: در استان‌ها به تناسب جمعیت کارگران را معرفی می‌کنند و اولویت بنگاه‌های زیر ۱۰ نفر کارگر است.

کد خبر 6094114

دیگر خبرها

  • ۳۹۵ میلیون بار جستجو برای کار در دیوار
  • دیوار و شیپور نباشند باید پشت شیشه آگهی زد
  • برای تحقق شعار سال همه تلاش خود را به کار بسته‌ایم
  • گلزنی قایدی در شب تحقیر اتحاد کلباء
  • بیش۱۸۷ هزار مادر در سال گذشته مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • انصاف نبود بخواهم تراشتگن را تحقیر کنم
  • برپایی جشن ازدواج ۲۳ پاسدار در سردشت
  • بیش از ۱۸۷ هزار مادر همدانی مشاوره فرزندآوری دریافت کردند
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد